Caracteristici geografice

Ciucsângeorgiu

Ciucsângeorgiu se așază în Valea Fișag, la 22 km distanță de Miercurea Ciuc (municipiul județului Harghita), în Bazinul Ciucului. Este o vale fluvială cu așezare nord-estică și sud vestică, o “extensie” nord-estică a Bazinului Ciucului, înconjurat de Munții Ciucului.

Bancu

Bancu este un sat în comuna Ciucsângeorgiu, de 17 km distanță de Miercurea Ciuc. Se află în partea sud-estică a județului, în Bazinul Ciucului, între satele Sânmartin, Micenta și Ciucsângeorgiu.

Armășeni

Este situat în valea pârâului Toplița, de 23 km distanță de Miercurea Ciuc. Satul se află în vecinătatea satelor Potiond și Armășenii Noi.

Potiond

Se află la 6 km distanță de Ciucsângeorgiu și 26 km distanță de Miercurea Ciuc, fiind ultimul sat din valea Fișagului, situat la nord-vest de Armășeni, între pârâul „Fenyővize” și drumul „Alszeg”. Cândva a fost unul dintre zecimile satului Armășeni, azi este considerat un sat separat. Partea centrală se numește „Bükkfalva”, la nord se află Lăzărești, iar în apropierea lor se situează regiunea Borloka, de-a lungul pârâului Vasond.

Armășenii Noi

Satul este situat de 21 de kilometri distanță de Miercurea Ciuc. Satul s-a format la punctul de întâlnire a văii Fișagului și pârâului Topliței.

Cotormani

Satul se situează spre sud-vestul orașului Miercurea Ciuc, în valea Fișagului. Numele satului provine din așezarea lui specifică, satul înconjurat de dealuri arată ca o căldare „excavată” în vale.

Cinod

Satul este situat în valea pârâului Uz, de 13 km distanță de Sânmartin.

Eghersec

Satul se așază în valea pârâului Eghersec, de 18 km distanță de Sânmartin.

Ghiurche

Satul este situat în „sânii„ Munții Ciucului, între satele Eghersec și Ciobăniș.

Ciobăniș

Se situează pe marginea județului Bacău, accesibil din satul Armășenii  Noi.