Skip to main content
AktuálisEsemények
By 2022. július 19.november 17th, 2022No Comments

Családi fesztivál községünkben

Szülőknek, nagyszülőknek, gyerekek­nek biztosított minőségi kikapcsolódási lehetőséget a Cseperedők Családi Fesz­tivál Csíkmenaságon.

A Kőketánc Kulturális Egyesület és a Fészek Tanoda Egyesület a társszervező Csíkszentgyörgy Község Polgármesteri Hivatalával, illetve a Hargita Megyei Kul­turális Központtal július 15-17. között szer­vezte meg a Cseperedők Családi Fesztivált, amely idén a Csinnadratta névvel bővült. Cseperke, a gombamanó, a Fesztivál ka­balája ezúttal, mint cirkuszigazgató lépett a fesztiválozók közé, és mindenkit arra biztatott, hogy a három nap végére egy kis cirkuszi produkcióval készüljön, amit majd be is mutat a tisztelt nagyérdeműnek.

A három nap alatt a cirkusz világát igyekeztünk Csíkmenaságra varázsolni, a megszokott programjaink mellett a cirkusz­tanoncok képzésére fektettük a hangsúlyt: kis zsonglőrök, bűvészek, artisták, idomá­rok és bohócok népesítették be a fesztivál terét.

Nem hiányoztak jól ismert program­pontjaink sem, mint a koncertek, előadások, tematikus workshopok, vetélkedők, népi gyermekjátékok, a lovaglás, a tábortűz, a hőlégbalonos függeszkedés, a helyi kulturá­lis séta. A fesztivált a kis tanoncok bemuta­tója zárta, saját maguk készített jelmezük­ben mutatták be produkciójukat a kíváncsi közönségnek. Munkánkat helyi pedagógu­sok és önkéntesek, meghívott szakemberek, civil szervezetek munkatársai segítették.

A családok közül többen hangsúlyozták, hogy tartalmasan és kulturált körülmé­nyek között tölthették el a három napot, élményben nem volt hiány.

A rendezvény során nagyon sok család megfordult Csík­menaságon, volt, aki mindhárom nap rész vett, voltak csak kilátogató vendégek. Összességében azt mondhatjuk, hogy a fesztivál mindenképpen egy üde színfolt­ja tud lenni a környékbeli családok nyári programjának, főként azok számára, akik tartalmas kikapcsolódásra vágynak, egy olyan helyre, ahol a család apraja-nagyja jól érezheti magát. Voltak részvevők Udvar­helyről, Gyimesből, Háromszékről, de még az országhatáron túlról is. A visszajelzések alapján elmondhatjuk, hogy van igény egy ilyen jellegű rendezvényre, reméljük lesz erőnk és kitartásunk tovább vinni azt, amit ezelőtt öt évvel elkezdtünk.

Sipos Tünde