Skip to main content
AktuálisKözérdekű
By 2023. október 7.No Comments

Folyamatban a tulajdonjog-tisztázás

A szisztematikus telekkönyvezési dokumentáció a fellebbezési időszak után júniustól a Hargita megyei kataszteri hivatalnál van feldolgozás alatt.

A több mint 14000 kérés szkennelése, feldolgozása nem kis munka, hisz megoldást kell találni és jegyzőkönyvet készíteni minden kérésre. Reméljük, hogy a birtokviszonyok egyrészt ezzel a folyamattal rendeződnek, ugyanakkor

még több mint 8000 hektár visszaigényelt területre kell birtokbahelyezési jegyzőkönyvet és birtoklevelet készíteni.

Tehát az elkezdett munkát folytatjuk, és hisszük azt, hogy az elkövetkező időszakban a földtulajdonosokkal együttműködve sikerül haladni, és minél nagyobb arányban tisztázni a tulajdonjogokat. Ahogy az idő telik egyre nehezebb, hisz sok birtokot már eladtak az eredeti tulajdonosok, sőt több esetben harmadik, negyedik tulajdonosnál van a terület. A munkatársaimmal együtt naponta dolgozunk a visszaszolgáltatással, a tisztázásokkal. Tudatában vagyunk annak is, hogy a kommunizmus által elvett, a 33 év demokráciában nem tisztázott tulajdonviszonyokat egyre nehezebben lehet rendezni, épp ezért prioritásként kezeljük a munka ezen részét az elkövetkező időszakban is.

Réti Zsófia polgármester