Skip to main content
AktuálisKözérdekű
By 2024. január 10.No Comments

Információs táblák a buszmegállókban

Turisztikai információs táblákat és buszmenetrendtartókat szereltek fel a buszmegállóépületekre ma délelőtt.

A helyi polgármesteri hivatal saját költségvetéséből különített el pénzt a beruházásra, hogy  a községünkbe látogató turisták, de akár a község különböző falvaiban élők is tájékozódhassanak arról, hogy milyen látnivalókat tekinthetnek meg a közelben. Az információs táblán az adott buszmegálló neve szerepel, alatta pedig

térképen bejelölve községünk 24 turisztikai látványossága és elnevezése.

Minden falu buszmegállójában szereplő térképen az adott település ki van emelve piros színnel, és fel vannak tüntetve a legközelebbi látnivalók megjelölve azt is, hogy mekkora távolságra találhatók, hozzávetőlegesen mennyi idő alatt lehet megközelíteni azokat és mivel.

 

Mindezek mellett a táblára felkerült három olyan szolgáltatás is, amiről jó ha tud egy községünkbe látogató idegen, illetve Csíkszentmárton, Csinód és Egerszék hozzávetőleges távolsága a községünktől. Aki pedig ennél is többet akar tudni községünkről, az beolvashatja telefonjával a táblán lévő QR-kódot, ami községünk honlapjára vezet, így egy helyen minden hasznos információt megtalálhatnak – nemcsak a turisták.

 

Emellett a buszmenetrendtartókba a napokban a polgármesteri hivatal alkalmazottai belehelyezik az aktuális menetrendet is. Amennyiben a kifüggesztett program szerinti járatok mégsem közlekednek, azt jelezni lehet majd a menetrend alatti feltüntetett telefonszámon. Ugyanakkor az önkormányzat már benyújtott egy kérést arra vonatkozóan is, hogy vasárnapi járatot is biztosítsanak a községünkben élők számára Csíkszeredába és vissza, ez még tárgyalás alatt van, a kapott válaszról a későbbiekben értesítjük a helyieket.