Skip to main content
Közérdekű
By 2023. július 22.augusztus 3rd, 2023No Comments

Jutalmazzák a legrendezettebb falutizest

Mint korábban meghirdette a polgármesteri hivatal, idén egy vetélkedővel szeretnék arra bátorítani a helyieket, hogy kiemelt figyelmet fordítsanak a környezetük tisztán- és rendben tartására. A Falutizesek tisztasági szépségver­senyét március elején nyitották meg, azóta már bejárták a zsűritagok a község utcáit pontozva az ott látottakat. Az értékelések összesítése értelmében jelenleg Menaság Felszeg és Kotormány áll az élen, tehát az ott lakóknak van a legnagyobb esélye arra, hogy elnyerjék a Csíkszentgyörgy község legszebb falutizese 2023-ban címet, valamint hogy jövő tavasszal a tizes minden póznájára virág kerüljön.

A pontozás októberig tart, így még minden falurésznek van lehetősége, hogy az élre törjön.

Ehhez lehet, csak annyira van szükség, hogy a porták előtti és mögötti vízelvezető árkokat, zöldövezeteket rendben tartsák, esetleg az idős szomszédnak is segítsenek ebben, vagy felvegyék ha eldobott szemetet látnak utcáikban. Mivel minden falutizes automatikusan részt vesz a versenyben, nem volt szükség az előzetes jelentkezésre, viszont érdemes a díjakért tenni, megdolgozni. Segítségként eláruljuk, legközelebb július közepén járják végig a falu utcáit a bírák.

Jó példaként említjük meg, hogy van falutizes, ahol a tizeskeresztnél húsvéti dekorációval készültek az ünnepre, máshol pedig a buszmegállókra akasztottak virágokat az esztétikusabb faluképért, de olyan utcákat is láttak a pontozóbírák, ahol a korábbihoz képest kevesebb szemetet hordott a szél. Minden kis lépést értékelnek, amit egy rendezettebb faluképért tesznek a helybéliek, legyen az bármilyen apróság, hiszen lehet, hogy mások is ellesik a jó példákat, és a végeredmény nagyobb lesz, mint gondolnák.