Skip to main content
Aktuális
By 2022. december 15.január 12th, 2023No Comments

Karácsonyi vásár harmadszorra

Negyvennégy helyi és környékbeli termelő és kézműves kínálta eladásra portékáit a Fiságmenti Góbé Piac karácsonyi vásárán.

Színes program- és széles termékkínálattal várta az érdeklődőket december 10-én a harmadik karácsonyi vásárunk Csíkbánkfalván az Orbán lászló Közösségi Ház udvarán. A rendezvény nemcsak az érdeklődők között volt népszerű, hanem a vásárosok között is, hiszen rekordszámú, több mint negyven eladó jelentkezett, hogy termékeit eladásra kínálhassa vásárunkban. A piacozók így válogathattak a sajtok, zöldségek, gyümölcsök, mézek, gyümölcslevek, ékszerek, könyvek, dekorációk, karácsonyfadíszek, táskák és ruhák bőséges választéka között. Eközben a gyerekek kézműves foglalkozáson vehettek részt, illetve együtt traktorbuszozhattak a Mikulással.

Akik a vásárlás mellett kikapcsolódtak volna, azok a községi iskolák népdalénekeseit hallhatták elsőkként a színpadon, majd a bánkfalvi iskolások karácsonyi műsorral kedveskedtek a jelenlévőknek. Ezt követően a Gitár hangja csoport megmutatta, hogy mennyit fejlődtek az előző évhez képest, majd a csíkmenasági betlehemes csoport előadása következett. A délután során három helyi fiatal lány – Lacz Orsolya, Gál Amanda és Czikó Kamilla – karácsonyi dalokkal varázsolta hangulatosabbá a vásárunkat. Emellett részesei lehettek a jelenlévők a Szebbifik és a Vámszer Géza Művészeti Népiskola csíkszentsimoni zenekarának koncertjének is. A program szentmisével és a közösségi adventi koszorú harmadik gyertyájának meggyújtásával zárult.