Skip to main content
Közérdekű
By 2022. március 15.május 25th, 2023No Comments

Képzési lehetőségek

Három képzési lehetőséget is biztosít az érdeklődőknek Hargita Megye Mezőgazdasági Igazgatósága: állattenyésztési, méhészeti és helyi gasztronómiai pontok létesítésére vonatkozó tanfolyamot.

Állattenyésztési tanfolyam

A Hargita Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság akkreditált általános állattenyésztési tanfolyamot indít. A tanfolyam II. fokozatú, (cod N.C. 6121.1.1) 360 órás, 120 óra elméleti és 240 óra gyakorlati felkészítőt követően a sikeresen vizsgázó résztvevők a munkaügyi hivatal, uniós szinten elismert diplomát vehetnek át, amely felhasználható pályázatoknál és magánvállalkozás indításánál.

Iratkozáshoz szükségesek a következők:

– korhatár minimum 16 év;

– személyazonossági másolat;

– házassági levél – nők esetében;

– utolsó diploma másolat iskolai végzettségről;

– típuskérés/beiratkozásnál;

– keresztlevél másolat.

A tandíj ára 600 lej, amely két részben befizethető. Jelentkezni és további információkért érdeklődni lehet: Csíkszereda: Szabadság tér, II. emelet, 245-es iroda, Szakáli Gézánál vagy a 0723916864-es telefonszámon.

Méhész tanfolyam

A Hargita Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság akkreditált méhészképző tanfolyamot indít. A tanfolyam – a szóba kerülő új atkakezelési, méhegészségügyi és méhészeti technológiák okán – nemcsak kezdők, hanem gyakorlott méhészek számára is ajánlott. A tanfolyam II. fokozatú, 360 órás, 120 óra elméleti és 240 óra gyakorlati felkészítőt követően sikeresen vizsgázó résztvevők a munkaügyi hivatal, uniós szinten elismert diplomáját vehetik át.

Iratkozáshoz szükségesek a következők:

– korhatár minimum 16 év;

– személyazonossági másolat;

– házassági levél – nők esetében;

– utolsó diploma másolat iskolai végzettségről;

– típuskérés/beiratkozásnál;

– keresztlevél másolat.

A tandíj ára 600 lej, amely két részben fizethető. Jelentkezni és további információkért érdeklődni lehet: Csíkszereda: Szabadság tér, II. emelet, 245-es iroda, Szakáli Gézánál vagy a 0723916864-es telefonszámon.

Helyi Gasztronómiai Pont

Képzési lehetőség azok számára, akik Helyi Gasztronómiai Pontot (PGL) szeretnének létrehozni.

A hegyvidéki gazdaságok támogatása érdekében a Nemzeti Hegyvidéki Ügynökség a következő időszakban képzéseket szervez azoknak a személyeknek, akik helyi gasztronómiai pontot (PGL) szeretnének létrehozni.

A képzések ingyenesek, a hegyvidék lakóinak szólnak, és minimum 10 hallgató kérésére kerülnek megrendezésre. A 4 napos, összesen 24 órás képzés elvégzése után részvételi oklevelet kapnak, amit az Országos Cégbíróság szakmai képzést igazoló dokumentumként ismer el, és a Helyi Gasztronómiai Pont tevékenységének engedélyezési folyamata során bemutatható.

A tanfolyamra való jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

– a kérelmező személyi igazolványának másolata;

– jelentkezési kérés;

– a kérelmező személyi lapja.

A típusnyomtatványok (jelentkezési kérés és személyi lap) itt tölthetők le:  http://azm.gov.ro/informatii-de-interes-public/formulare-tip-inscriere-cursuri-de-formare-profesionala/. További tájékoztatásért/segítségért érdeklődhetnek a Hargita Megyei Mezőgazdasági Igazgatóságnál, Szabadság tér, 5 sz., tel. 0266 371 898, e-mail-cím: dadr.hr@madr.ro, kapcsolattartó: Zakariás Edit, zakarias.edit@dadrharghita.ro.