Skip to main content
AktuálisKözérdekű
By 2024. március 22.március 26th, 2024No Comments

Kezdődik a hulladékudvar építése

Aláírták a kivitelezési szerződését az Önkéntes használatú hulladékudvar létrehozása Csíkszentgyörgy községben elnevezésű projektnek március 21-én, amelyet az Országos Helyreállítási és Rugalmassági terv – PNRR/2022/C3/S/I.1.A. számú felhívása finanszíroz a C3I1A0122000210 számú finanszírozási szerződés alapján. A dokumentumot Csíkszentgyörgy Község Polgármesteri Hivatalában írta alá Réti Zsófia polgármester és a nyertes székelyudvarhelyi Viaduct Kft. képviselője.

A kivitelezési szerződés összértéke 2 354142,56 lej,

beleértve az áfát is. A munkálatokat a munkakezdési parancs kiadásától számított hat hónapon belül végzik el és adják át.

A hulladékudvar a háztartásokban keletkező nem veszélyes és veszélyes hulladékok átvételét és elkülönített gyűjtését fogja biztosítani a lakosság számára, tehát  azt a háztartásban keletkező szemetet adhatják le ott, amit nem szállít el a térségi hulladékgazdálkodási vállalat. Ennek értelmében leadható lesz a telephelyen az újrahasznosítható és biológiailag lebomló hulladék, állattetemeket, nagyméretű hulladékok, elektromos és elektronikai hulladékok, használt akkumulátorok, valamint az építési és bontási hulladékok is. Ezeket az átvételük után külön tárolják majd, és előkészítik újrahasznosításra.

A beruházás befejezésének határideje 2024. szeptember 30.

A beruházás célja, hogy jobb életkörülményeket teremtsen a közösség számára, azaz tisztább és környezetbarátabb települést hozzon létre az újrahasznosítható hulladékok gyűjtésének növelésével, az üvegházhatású gázok kibocsátásának és a légszennyező anyagok csökkentésével.