Skip to main content
AktuálisKözérdekű
By 2023. szeptember 26.október 3rd, 2023No Comments

Könytári programkavalkád

Örömmel fogadta el könyvtárunk Sipos Tündének, a Cseperedők Családi Fesztivál főszervezőjének meghívását az idei háromnapos rendezvényre, amely a Pottyandi Búvóhely Kulcsosháznál került megszervezésre. Könyvtárunk jónéhány különböző korosztályt megszólító olvasmányt vitt ki a szabadba, hogy a játszadozó apróságoknak olykor egy kis érdekes pihenőidőt biztosítson. Nemcsak olvasásra volt lehetőség, hanem malackát, vízilovat és békát ábrázoló könyvjelzőket is készíthetett az, akinek kedve tartotta, a legnépszerűbb tevékenységünknek pedig a színezgetés bizonyult.

Iskolakezdési kirakodóvásár

A tavalyi évben sikeresnek bizonyult kirakodóvásárunk, amely által igyekeztünk egy közös találkozási lehetőséget felajánlani azoknak, akiknek otthon sok kinőtt vagy már nem használt ruházatuk, cipőik vannak, azokkal, akik szeretnének körülnézni a jó állapotú holmik között. Mivel nagyon sok „kacatból lett kincs” a tavalyi évben, úgy döntöttünk, hogy újra felkínáljuk az eladás és vásárlás lehetőségét az érdeklődőknek, ennek fényében pedig szeptember első hétvégéjén újra megrendeztük az iskolakezdési kirakodóvásárt. Az előző alkalomból okulva idén

hétvégére időzítettük a vásárt, és két napot szenteltünk rá, hogy minél többen részt vehessenek rajta.

A Csíkszentgyörgy községi Idősek nappali foglalkoztatójának tagjai gondoskodtak enni- és innivalóról, mégpedig nem is akármilyen módon, hiszek ők maguk sütötték a finom csigákat, a csíkmenasági Ferencz Pékség támogatásának köszönhetően pedig hagymával megszórt zsíros kenyeret kínáltak. Mindezek mellé kávét és forró gyógynövényteát ajánlottak számunkra.

Román kommunikációs csoport indul

Örömmel tudatjuk a község érdekelt szülőivel, hogy a Ferencz Tünde által tartott román nyelvű kommunikációs foglalkozások rövid időn belül újraindulnak a könyvtárunkban. Amennyiben a tinik és felnőttek körében is lesz érdeklődés, a lehetőségekhez mérten nekik is indít csoportot az oktató. Pontos kezdési dátummal és egyéb részletekkel még nem tudunk szolgálni, de az erre vonatkozó információkat könyvtárunk Facebook-oldalán megtalálhatják novembertől.

Csoportos önismereti foglalkozás

Csoportos, 10 alkalmas női gyógyító-önismereti foglalkozás indul Csíkszentgyörgyön, amelynek találkozóira kéthetente kerül majd sor könyvtárunkban. A találkozásokat, ahogy eddig is, Benedek Évi kíséri, aki lelkigondozóként többek között azon munkálkodik, hogy kézen fogjon minket ott, ahol úgy érezzük, egyedül nem, vagy csak nehezen tudunk lépni.
„Itt teret adhatunk együtt, a zavaros világtól távol, a mélyen önmagunkban rejlő csendnek. Ha azt érzed megszólít, kövesd az első érzést és jelentkezz! Ami történik, az Isten akarata szerint is csak akkor és ott foglalható szavakban! Isten itt és most, a jelenben van!” – Benedek Évi lelkigondozó. Jelentkezni október 7-éig a 0745-309 240-es telefonszámon lehet.

Ványolos Noémi könyvtáros