Skip to main content
AktuálisKözérdekű
By 2023. október 2.március 4th, 2024No Comments

Legeltetés szabályokkal

A község területén állatok legeltetését vállaló pásztoroknak eleget kell tenniük a legeltetési szabályzóban foglaltaknak.

A helyi önkormányzati képviselő-testület által 2011. április 11-én jóváhagyott 12-es, illetve a 2023. április 25-én módosított és kiegészített 32-es számú tanácshatározat értelmében többek között tilos az állatok olyan területen való legeltetése, amelyekre nem kötöttek bérleti szerződést a földtulajdonossal. A nézeteltérések elkerülése érdekében az önkormányzat elfogad akár saját kézzel írt ideiglenes bérleti szerződéseket is, amelyekben a földtulajdonosok engedélyezik az őszi és tavaszi hetekben a területeiken való legeltetést. Ezáltal elkerülhetők az illegális legeltetések, amelyek az okozott kár mértékétől függően 1000-5000 lej közötti bírságot is maguk után vonhatnak. Nem célja a polgármesteri hivatalnak a bírságok kiállítása, de a szabályok be nem tartása esetén kénytelenek egy figyelmeztetés után ilyen módon számonkérni az előírások áthágását.

A legeltetési szabályzat teljes szövege itt érhető el:  https://csikszentgyorgy.ro/wp-content/uploads/2023/10/regulament-pastoral-1.pdf