Skip to main content
AktuálisKözérdekű
By 2024. február 19.No Comments

Metszik a fákat a Fiság-partján

A patakpartok rendbetételének első lépéseként a fák metszéséhez fogtak hozzá Bánkfalván. Lentről felfelé haladnak a munkálattal, amelyhez a helyiek segítségére is számítanak.

A patakpartok mentén lévő fák metszéséhez ma fogtak hozzá az önkormányzat munkatársai, 18  szociális segélyben részesülő is a helyszínen dolgozik négy csoportban. A levágott ágakat az önkormányzat összeszedi és elszállítja, így akinek a portája mellett, mögött elhaladó vízmenti fák ágaira szüksége van, az mihamarabb metsze meg a növényzetet, mert egy szakasz sem marad ki a vágásból, ami a partról elérhető.

A munkálatot Bánkfalván, a Fiság lakott területen lévő alsó felétől kezdték, lentről haladnak felfelé.

A polgármesteri hivatal megkéri a szomszédságban élőket, hogy akiknek ideje engedi, segítsenek be a metszésekbe. Minden segítő kéz jól jön.

Ugyanakkor megkérik a lakosság azon részét, akiknek gyümölcsfái kilógnak a kerteken túlra és akadályozzák, veszélyeztetik a forgalmat, hogy március végéig végezzék el a metszéseket, mert azt követően a megyei útügyi hivatal szakemberei végzik el gépekkel a vágásokat. A kellemetlenségek elkerülése érdekében, legyenek előzékenyek.