Skip to main content
Közérdekű
By 2022. szeptember 19.november 17th, 2022No Comments

Nappali foglalkoztató időseknek

Gyógytornász, kinetoterapeuta, szo­ciális munkás és közösségi asszisztens dolgozik majd a helyi idősek egészségi állapotának fenntartása, javítása ér­dekében az október 28-án megnyitásra kerülő Idősek nappali foglalkoztatója révén. A pályázatból megvalósuló prog­ram továbbá széles foglalkozáskínálat­tal várja majd a szépkorúakat.

Pályázati úton sikerült kétmillió lejt nyernie a helyi polgármesteri hivatalnak az Idősek nappali foglalkoztatójának kivi­telezésére, amely által a helyi szépkorúak életminőségének javítása a cél. A csík­bánkfalvi Orbán László Közösségi Házban kialakításra kerülő foglalkoztató központ­ban négy alkalmazott két évig gondosko­dik majd a helyi idősek testi-lelki egész­ségének megőrzéséről. Az ezt követően alkalmazásra kerülő masszőr és kineto­terapeuta nemcsak a közösségi házban fogadja majd az időseket, hanem szükség szerint házhoz is megy az ágyhozkötött betegek esetében. A közösségi asszisz­tens többek között a betegek ellátásával, injekciók beadásával, vérvétel elvégzésé­vel foglalkozik majd, a szociális munkás pedig a nappali foglalkoztató program­jának összeállításával és szervezésével, a különböző csoportokkal való közreműkö­déssel lesz megbízva.

Az egészéségmegőrzési szolgáltatások mellett a szabadidős programok, a kézmű­ves tevékenységek, a szakmai előadások is azt szolgálják majd, hogy jó legyen köz­ségünkben idősnek lenni.

A foglalkoztató végleges programja még kidolgozás alatt van, de már körvonalazódnak az ötletek, amelyek közül válogatni lehet. Az előadások között várhatóan lesz majd egészségmegőr­zésről, pszichoszociális segítségnyújtásról, IT tanácsadásról, jogi tanácsadásról szóló is, míg a szabadidős tevékenységek közül az időstorna, filmest, kézműves foglalkozás, olvasóklub is szerepelni fog a kínálatban. Közös kirándulásokra, idősek és gyerekek közös foglalkozásaira és az ágyhozkö­tött idősek látogatására is biztosít majd szervezett felületet a rövidesen induló program. Várunk minden érdeklődő 65 év felletti helybélit a várható foglalkozások­ra, amelyeket megpróbálunk időszakosan Csinódba és Egerszékre is eljuttatni.