Skip to main content
ActualEvenimente
By 2022. mai 24.No Comments

Centru comunitar în onoarea pastorului „Laci”

Centrul comunitar din comuna Ciucsângeorgiu a fost inaugurat în mijlocul lunii decembrie, și este numit după Orbán László, fost pastor în comunitate care a jucat un rol important în abordarea tinerilor. Peste 50 de persoane s-au adunat în Bancu pentru a participa la inaugurarea clădirii renovate a fostei reședințe a cantorului, ulterior clinică medicală, și pentru a comemora pe Orbán László „Laci”.

Centrul comunitar va fi administrat împreună cu biserica astfel încât să găzduiască organizații de tineret, o parte din serviciile sociale, un centru de zi pentru bătrâni, copii și adulți cu dizabilități. De asemenea, va funcționa și ca un loc de întâlnire pentru mame, dar și pentru grupuri de dans și alte activități.

 

La serbarea de inaugurare au fost prezenți și au ținut discursuri mai multe personalități publice: Réti Zsófia, primarul comunei Ciucsângeorgiu, Lukács János, pastorul din Șilea Nirajului (județul Mureș), Farkas Zsombor, pastorul bisericii Sfânta Cruce din Miercurea Ciuc, Hajdu Gabor membru al parlamentului, Borboly Csaba, președintele Consiliul Județean Harghita.