Skip to main content
ActualEvenimente
By 2022. mai 24.mai 25th, 2023No Comments

Suntem recunoscători celor vârstnici

Aproape două sute de persoane vârstnice din municipiu au participat la ceremonia de întâmpinare a Zilei Mondiale a Persoanelor Vârstnice din 3 octombrie.

 

Organizația Națiunilor Unite a proclamat 1 octombrie 1991 drept Ziua Mondială a Persoanelor Vârstnice, pe care primăria locală o consideră, de asemenea, importantă. Pentru a marca această ocazie, anul acesta s-a organizat, împreună cu Asociația de Tineret „Gátkötők” o sărbătoare pentru localnicii cu vârsta peste 65 de ani. Aproximativ 200 de persoane au acceptat invitația și au venit la sărbătoare.

 

Primarul Réti Zsófia a fost prima care a urat bun venit oaspeților, subliniind în discursul său că “această sărbătoare este pentru voi, este despre voi. Ne reamintește că trebuie să respectăm persoanele în vârstă. Respectul nostru include acceptarea lor, sprijinirea lor, iubirea lor și sentimentul că îi prețuim și îi iubim pe semenii noștri în vârstă

 

Primarul a îndemnat pe tineri să fie atenți și răbdători cu membrii familiei, vecinii și semenii lor în vârstă, să îi asculte, să le asculte sfaturile și să îi ajute. Munca lor și exemplul lor zilnic contribuie și au contribuit la crearea armoniei în familie, a sentimentul comunitare, a grijii, atenției și solidarității.

 

Pál Vilmos Barna, arhidiaconul-paroh din Ciucsângeorgiu, a salutat și el publicul. După o scurtă introducere academică, a împărtășit cu bătrânii gânduri literare și ale conducătorilor bisericii. “Dacă o civilizație nu păstrează un loc pentru persoanele în vârstă, sau dacă acestea sunt excluse pentru că reprezintă o problemă, cultura poartă un virus mortal, pentru că se taie singură de rădăcinile sale”, a spus preotul paroh la finalul discursului său.

 

La final participanții au avut parte de un spectacol susținut de Székely Góbék din Ciucsângeorgiu, urmat de Orchestra din Ciucsângeorgiu.