Skip to main content
AktuálisEsemények
By 2023. augusztus 22.október 3rd, 2023No Comments

Szabadtéri vándorkiállítás községünkben

Kiállítótérré alakult augusztusban községünk központi parkja.

Hargita és Pest megye testvérmegyei kapcsolatának fenntartása részeként Csíkszentgyörgy községbe is elhozták Pest Vármegye Vándorkiállítását. A szabadtéri tárlat Pest megye értéktárát mutatja be fotókkal és rövid leírásokkal. A központi parkban felállított kiállítást augusztus 13-án nyitották meg a vasárnapi szentmise után.

A helyi érdeklődők mellett az eseményen részt vettek a dusnoki, mezőszentgyörgyi, aparhanti, bakonybánki testvértelepülések képviselői, valamint vajdasági vendégek is. A benépesedett parkban elsőként Réti Zsófia polgármester köszöntötte a jelenlévőket, beszédében kiemelte, hogy

ez a kiállítás a vendégek részvétele révén a Kárpát-medencében élő magyarok összetartozását szimbolizálja.

Meglátása szerint a Pest megyei értéktár bemutatása is arra kell ösztönözze a községbelieket, hogy összegyűjtsék, értékeljék és bemutassák a számukra fontos, értéket képviselő dolgokat. Az épített örökség mellett emberek által létrehozott képzőművészeti alkotások, de a természet alkotta csodák is az értéktár részét képezhetik – részletezte.

Ezt követően Kisfaludi Aranka, a Pest Megyei Értéktár referense mondott köszönetet a lehetőségért, hogy Csíkszentgyörgyre is elhozhatták vándorkiállításukat, majd röviden bemutatta a tárlatot. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is méltatta a kiállítást, felszólalása után pedig Mihály András segédlelkész megáldotta a tárlatot, amely augusztus 24-éig volt látogatható a parkban.