Skip to main content
AktuálisKözérdekű
By 2024. június 18.No Comments

Szépségverseny egy rendezettebb községért

Virágokat a közterületekre és elismerő címet is nyer az a falutizes, amely megnyeri az idei Falutizesek tisztasági szépségversenyét.

 

Idén is útjára indítottuk a Falutizesek tisztasági szépségversenyét községünkben, amelyben minden falutizes és falu automatikusan megmérettetésre kerül. Altizes, Martonos, Simószege, Ittkétfalva, Kőrösmény, Jenőfalva, Háromtizes, Menaságújfalu, Alszeg, Felszeg, Pottyand, Kotormány, Csinód és Egerszék utcáit rendszeresen bejárja május és október között a négy fős zsűri, akik pontozzák majd többek között a közösségi összefogás eredményeit, az egyéni utcaszépítéseket, a nem lakott házak előtti területek rendbentartását, a teljesen tiszta, szemét nélküli utcákat is.

Az a falutizes vagy falu, amely a legtisztábbnak bizonyul, amellett, hogy

elnyeri a Csíkszentgyörgy község legszebb falutizese 2024-ben címet,

5 ezer lej értékben virágokat is nyer, amelyekkel közterületeiket díszíthetik fel az ott lakók, amennyiben vállalják azok gondozását. Tavaly Kotormány nyerte el a legszebb falutizesnek járó díjat, amely által farönkökbe ültetett muskátlikat is kapott a falu, amelyek a kapuk elejét díszítik idén, illetve a következő években.

Mint ismeretes, ezt a vetélkedőt azzal a céllal indította el a községvezetés, hogy erősítse általa a tizestudatot, elősegítse a szomszédságok közös gondolkodását, valamint általa egy rendezettebb falukép fogadhassa a községünkbe látogatókat. Jó volt látni, hogy már tavaly is tettek erőfeszítést a helyiek azért, hogy rendezettebb, szebb legyen egy-egy utca, porta eleje, ezzel pedig a falutizes és a község is. Köszönet a mindeddigi erőfeszítésekért, hiszen csak közösen tudjuk egyre szebbé, rendezettebbé tenni településünket.