Skip to main content
AktuálisEsemények
By 2023. szeptember 19.október 3rd, 2023No Comments

Több százan vettek részt a csobányosi búcsún

Szent Bertalan-búcsút ünnepeltünk augusztus 24-én a Csíkszentgyörgy községhez tartozó, a községközponttól 32 kilóméterre található Csobányoson.

Az ünnep előtt önkéntes helyiek vállalták a csíkszentgyörgyi plébánia és a közbirtokosságok szervezésében, hogy újjáépítik a temetőt körülvevő kerítést és új harangot szerelnek a régi eltűnt helyére.

A helyi polgármesteri hivatal jóvoltából a helyieknek lehetősége volt traktorokkal utazni a helyszínre. Ezáltal több százan vettek részt az ünnepi szentmisén, köztük az önkéntesek, a csíkszentgyörgyi családos csoport, és az Idősek nappali foglalkoztató központjának tagjai is. Nagy öröm volt számunkra, hogy a traktorral érkezők mellett többen saját autókkal érkeztek.

A szentmisében elhangzott, hogy

Jézus Bertalan apostolt hűséges, igaz lelkű emberként jellemzi.

Az ő emberséges példáját követve tett tanubizonyságot a faluközösség az együttműködésben, a munkában, és abban is, hogy (nemcsak Istennek, de) a jövő nemzedékének is át tudja adni a kapott örökséget. A szertartás részeként megáldották az új kerítést és harangot is. Az ünnepi szentmise végén pedig egy meleg ebédet is elfogyaszthattak a jelenlévők, amit szintén a polgármesteri hivatal biztosított.

Csíkszentgyörgyi családos csoport