Skip to main content
AktuálisKözérdekű
By 2023. augusztus 29.október 3rd, 2023No Comments

Udvarrendezés a közösségi háznál

Elkészült az Orbán László Közösségi Ház udvarának rendezési terve, beavatjuk a helyieket a részletekbe.

Az egyik legkedvesebb projektünk az Orbán László Közösségi Ház felújítása és annak élettel való megtöltése. Az Idősek nappali foglalkoztató központja kapott itt állandó teret, de rendszeres foglalkozásokat tartanak itt kismamáknak, itt próbál a vonószenekar, és itt található a Gátkötők székháza is. Úgy érezzük, hogy sikerült valami olyat elindítani, ami mindannyiunk és a közösség javát szolgálja,

egy olyan közösségi hellyel gazdagodott községünk, ahol generációk találkozhatnak, és ahol tanulhatunk egymástól.

A benti tér funkciói mellett az udvar adta lehetőségeket is szeretnénk kiaknázni, ezért az önkormányzat elkészíttette a közösségi ház és csűr udvarának tájépítészeti tervét, amely érzékenyen közelít az adott környezethez, tájhoz, szorosan összefüggnek az elemek, a szereplők, a színterek, így hozva létre az összhangot. Funkcionális szempontokat is figyelembe véve egy olyan teret szeretnénk megalkotni, ahol lehetőség lesz tanulni, alkotni, szórakozni, pihenni. Gyerekekre, ifjakra, felnőttekre és szépkorúakra is gondoltunk a tervezésnél, úgyhogy reményeink szerint mindenki egy kicsit magáénak érzi majd a teret.

Lesz kis stég a patakra, magaságyások fűszernö­vények­nek, tábortűzhely, a csűr előtt „kisszínpad”, és alkalomadtán át lehet alakítani a teret helyi vásárok megtartására is. Nehéz elképzelni ugye, hogy mindezt harmonikusan meg lehet oldani? Reméljük, hamarosan nekifoghatunk a kivitelezésnek, ehhez már keressük a forrásokat, addig is képzelőerejüket ezzel a kicsinyített tervrajzzal mozgatjuk meg.

Kocsis Erika községmenedzser