Skip to main content
AktuálisEsemények
By 2023. december 20.január 11th, 2024No Comments

Ünnepi hangulatot teremtő vásár

Gyermeknyüzsgéstől volt hangos az idei karácsonyi Fiságmenti Góbé Piac, miközben a felnőttek 17 kézműves és 11 helyi termelő portékái közül választhattak maguknak.

A csípős hideg ellenére is szép számmal vettek részt az idei karácsonyi vásárunkon, amelynek ezúttal is Bánkfalva adott otthont. A vásárnyitást követően a program a Mikulással való közös traktorbuszozással kezdődött a községi park elölről, majd a községbeli iskolákból

15 osztályközösség érkezett az Orbán László Közösségi Ház udvarára,

hogy saját készítésű díszeivel megpróbálja elnyerni az első karácsonyfadíszítő verseny fődíját. A szorgos kezek ötletes, formabontó, szebbnél-szebb díszekkel öltöztették fel a kihelyezett kis fákat, a zsűrinek nem volt egyszerű dolga eldönteni, hogy ki érdemli az első helyet.

Az 5-8. osztályosok kategóriájában a csinódi 5-6. osztály csupa fehér dísszel felöltöztetett fája nyerte el a RideMore központba szóló belépési lehetőséget, míg az 1-4. osztályosok közül a csíkbánkfalvi 4-ik osztály közössége mehet a Micimackó játszóházba közös élményt szerezni. Elismerés ugyanakkor minden osztályközösségnek, hihetetlen szép munkát végeztek, jó volt ránézni mindenik fára.

Két órától kezdődően egymást követték a karácsonyi hangulatot biztosító műsorok a színpadként funkcionáló közösségi csűrben. Felléptek a 25. Csak tiszta forrásból népdalvetélkedőn résztvevő községi diákok, az Idősek nappali foglalkoztatójának idősei, a Gitár hangja csoport, a csíkszentgyörgyi fúvószenekar, a Szebbifik. Záróakkord­ként pedig a helyi diákok karácsonyi műsorát tekinthették meg az érdeklődők.

A kulturális programmal egyidőben elkezdődött a kézműves foglalkozás a gyerekek számára a közösségi házban, ahol saját használatra készíthettek fa alapanyagú karácsonyfadíszeket a legkissebbek.

Mintegy hatvan gyerek jelentkezett be a foglalkozásra,

amelyet a Hellowuud csapata tartott a polgármesteri hivatal felkérésére. Emellett a nap során több alkalommal is lehetőséget biztosítottunk a jelenlévő sok gyereknek, hogy együtt traktorozhasson a Mikulással, továbbá lehetett fényképezkedni az Idősek nappali foglalkoztató központja által felállított betlehemessel is.

Kotormány a legszebb „falutizes”

A karácsonyi vásár programjának részeként kihirdetésre került a Falutizesek tisztasági szépségversenyének idei győztese is. Mint ismeretes, a polgármesteri hivatal azzal a céllal indította el a vetélkedőt – amelybe minden falu minden tizese automatikus bekerült –, hogy bevonja a lakosságot a faluszépítő mozgalomba. Be szerette volna bizonyítani azt is, hogy ha mindenki csak egy kis erőfeszítést tesz, az meglátszik a nagy egészen is. Szilágyi Gyula, Kocsis Erika és Dániel Rajmund vállalták el a zsűri szerepét, többször végigjárták a település utcáit, és pontozták az ott tapasztaltakat tisztaság, rendezettség és esztétikum szempontok alapján. A szoros verseny végeredményeként Kotormány bizonyult Csíkszentgyörgy község legszebb falutizesének 2023-ban, tőle alig egy ponttal maradt le a menasági Felszeg tizes. Jövő évben is meghirdetjük a versenyt, hogy kiderüljön, melyik tizes lesz 2024-ben a legszebb községünkben.